Uit voorraad voeren wij het accumerk: BOSCH. Wij hebben verschillende mogelijkheden om uw accu te testen. Namelijk traditioneel met een zuurweger, met een Bosch automatische belastingtester, of met een Midtronics elektronische tester, hiermee kunnen wij ook de nog aanwezige startcapaciteit meten, ook als de accu niet helemaal vol is. Door de startcapaciteit van de geteste accu te vergelijken met een nieuwe, kunnen wij concluderen of een accu binnenkort aan vervanging toe is.

Sinds april 1999 is de BOSCH Silver accu met zeer goede eigenschappen voor de moderne auto met veel elektronica aan boord leverbaar. Kenmerken voor dit type accu zijn de lange levensduur ( meer dan 6 jaar!), groot koudstart vermogen, onderhoudsvrij en extreem korte afstand bestendig door snelle lading opname.

Nieuw is dat er voor de veeleisende vrachtwagens van deze tijd de Silver technologie ook beschikbaar is gekomen voor het vrachtwagen segment. De innovatieve Silver technologie mobiliseert de kracht van de zilverlegering voor nagenoeg onuitputtelijke energiereserves. De Bosch T3, T4 en T5 serie beschikt ook bij extreme temperaturen over een maximale startcapaciteit, verbruikt ze uiterst weinig water en is enorm roestbestendig. Dankzij deze superieure eigenschappen is de zelfontlading tot een minimum beperkt. Bij zoveel puur vermogen vergt de accu helemaal geen onderhoud.

Om ons assortiment te completeren voeren we naast Bosch ook andere merken voor niet standaard toepassingen zoals, caravans, golf karretjes, heftrucks, hoogwerkers. Kortom: Bij Stevens in Uden kunt u elke gewenste accu kopen.

Mocht u een bepaald probleem met een accu hebben, dan kunnen wij voor u hierop een datalogger plaatsen die gedurende langere tijd de (laad) spanning registreert. Deze data kunnen wij analyseren en dan een passend advies geven. Wij zijn er door een langdurige test achter gekomen dat bij een bepaalde klant de laadspanning te hoog was. Hierdoor waren de accu’s veel te snel versleten. Samen met de klant hebben we een oplossing gevonden die heeft geresulteerd in een speciaal voor de toepassing ontwikkelde 2-fasen spanningsregelaar. Die zorgt voor een lagere laadspanning en een langere levensduur van de accu’s.